44

COMMUNITY DE RESTAURANTTIP VAN AGENDA MAGAZINE LE MANGEOIRE •••• Het is duidelijk dat wijnbars dezer dagen de wind in de zeilen hebben. Maar wat vele daarvan nog niet begrepen hebben, is dat er van nieuwe plekken wordt verwacht dat ze iets bijzonders aanreiken, dat de plek een stel ware ontdekkingsreizigers onderdak biedt, gepassioneerde fijnproevers die uitzonderlijke producten opsporen. Le Mangeoire bedient u op dat vlak op uw wenken. Parijzenaars Camille en Jérémy kennen hun smaken. Camille, van Italiaanse komaf, beschikt over een uitzonderlijk netwerk voor pekelwaren uit Toscane en Piëmont. Jérémy op zijn beurt houdt zich onledig in de keuken. Dat alles samen resulteert in een kleine plek, die eerst wat koud aandoet door de wat saaie tegels, maar door het enthousiasme van de eigenaars snel opwarmt. Een met hout beklede toonbank met charcuterie en kazen van kleine producenten, enkele tafels, een kruideniershoek met in het aanbod een tiental natuurwijnen, pasta’s, ansjovis… maken grofweg het decor uit van deze plaats die we een lang leven toewensen. Er een aperitief nemen is een moment van puur geluk, dat we inzetten met een fles La Bulle du Facteur (28 euro), een natuurlijk parelende chenin die naar appel en peer hint. Daarbij kregen we een parel voorgezet die we in Brussel nog niet tegenkwamen: Boudeuseoesters van David Hervé, een kleine, vlezige variëteit. Daarop volgde een fles syrah van Hervé Souhaut (38 AGENDA is het uitmagazine van Brussel dat elke week door meer dan 150.000 mensen gelezen wordt. Ze krijgen het volledige overzicht van wat er te beleven valt in de stad: muziek, expo, resto, cinema, en nog veel meer. Met een advertentie in AGENDA bereikt u de actieve Nederlandstalige, Franstalige en Engelstalige Brusselaar. Meer informatie vindt u op www.agendamagazine.be/adverteren 42 BECI - Brussel metropool - mei 2015 euro), een rode wijn, gekruid maar niet zwaar, die sensationeel dialogeerde met een bord charcuterie (12 euro) – Toscaanse worst, verfijnd met witte wijn, bresaola, mortadella… We vertrokken pas na een laatste lekkernij: halfgebakken foie gras van Jérémy, die duidelijk maakt dat het huisgemaakte aspect, naast een neus voor producten, ook een specialiteit van het huis is. MICHEL VERLINDEN Info Congresstraat 34, Brussel, 02-223.00.02, ma > vr, 2e & 4e za van de maand 8.30 > 21.00, Voor meer restauranttips: agendamagazine.be © Saskia Vanderstichele

45 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication