COMMUNITY De restauranttip van aGenDa MaGaZine l’oriento •••• Het is een komen en gaan in de restaurantbuurt aan het Jourdanplein, maar L’Oriento is hopelijk een blijver. De zaak opende eind september de deuren en mikt voornamelijk op een middagpubliek dat houdt van een gezonde lunch met een tikkeltje extra. De jonge Syrische chef Georges Baghdi Sar laat zich voor zijn gerechten inspireren door de oosterse keukens van Libanon, Turkije, Syrië en Marokko, en stelt iedere middag een uitgebreid buffet samen waar je voor 12,50 euro naar hartenlust uit mag gaan scheppen. Behalve soep en een koud buffet zijn er enkele warme gerechten (met vlees, vis en groenten) – wie hier zijn meug niet vindt, is een droogstoppel. Wij probeerden van alles te proeven en dat leverde ons twee volle borden op. Hummus, witte bonensalade met komijn en limoen, kip met aubergine, mozzarella en tomaat, wortelen met komijn, gerookte aubergines met sesam, linzensalades met allerlei frisse kruiden, champignons met groene olijven, rucola, kerstomaatjes, look en peterselie... Het water loopt ons weer in de mond als we eraan terugdenken. Her en der staan tussen de schalen ook flessen met allerlei vinaigrettes en sauzen, en bij het eten krijg je een mandje warm Libanees brood waar je stukjes van kunt afscheuren om hapjes mee op te lepelen. Het viel ons op dat hoewel de meeste gerechten verre roots hebben, ze toch neutraal genoeg blijven om heel veel verschillende smaken AGENDA is het uitmagazine van Brussel dat elke week door meer dan 150.000 mensen gelezen wordt. Ze krijgen het volledige overzicht van wat er te beleven valt in de stad: muziek, expo, resto, cinema, en nog veel meer. Met een advertentie in AGENDA bereikt u de actieve Nederlandstalige, Franstalige en Engelstalige Brusselaar. Meer informatie vindt u op www.agendamagazine.be/adverteren 42 BECI - Brussel metropool - januari 2015 te kunnen bekoren. Geen pikante, extreem gekruide of vettige bereidingen dus. En dat is een troef in een buurt die iedere dag wordt overspoeld door werknemers uit de vele Europese instellingen, die wel eens wat anders willen dan een pak friet van Maison Antoine. En voor wie na het werk alweer een hongertje heeft, is er de ‘afterwork’ van 18 tot 21.30 uur met een lekker glas wijn en tapas van de chef. karolien merchiers Info Waversesteenweg 341, Etterbeek 02-648.58.50, www.loriento.com ma > vr 11 > 21.30, zo 11 > 16.30 Voor meer restauranttips: agendamagazine.be © Saskia Vanderstichele
45 Online Touch Home