47

COMMUNITY De restauranttip van aGenDa MaGaZine rouge tomate •••• Tien jaar geleden berichtten we voor het eerst over het toen nog prille Rouge Tomate, en intussen is het restaurant uitgegroeid tot een vaste waarde. Maar nu chef Alex Joseph sinds kort de titel van Young Chef 2015 mag voeren, ontploft zijn succes pas echt. Dat hij zijn titel niet heeft gestolen, bewees hij in een schitterende maaltijd waar menig topkok jaloers op mag zijn. De kort gebakken tonijn met gewokte groenten van de beginjaren heeft nu plaats geruimd voor een verfijnde keuken die ingrediënten nauwkeurig samenbrengt tot een kunstwerkje waar je niet alleen eerst een kwartier naar wilt kijken, maar dat ook fantastisch smaakt. Elk blaadje, druppeltje en kruimeltje heeft een functie op het bord. Dit is een zeer weldoordachte keuken, die toch niet inboet aan spontaniteit en lef. De prijzen liggen iets hoger dan vroeger (ongeveer 25 euro voor een voorgerecht en 30-35 euro voor een hoofdgerecht), maar zowel de keuken als de zeer vlotte bediening rechtvaardigen dat. Zullen we u even laten watertanden? Dan raden we u een voorgerecht aan met stukjes inktvis gebakken op Galicische wijze met Iberische chorizo, piquillos, gekonfijte tomaten en inktvisinkt. Een speelse variant op een oud thema. Ons hoofdgerecht was een zeebaars bedekt met een flinterdunne broodkorst, met eekhoorntjesbrood, sneetjes Bayonneham, vijgen, kastanjes en verse wilde kruiden. Ditmaal geen variant, maar een fantastische creatie die tot in de perfectie werd uitgevoerd. En dan de AGENDA is het uitmagazine van Brussel dat elke week door meer dan 150.000 mensen gelezen wordt. Ze krijgen het volledige overzicht van wat er te beleven valt in de stad: muziek, expo, resto, cinema, en nog veel meer. Met een advertentie in AGENDA bereikt u de actieve Nederlandstalige, Franstalige en Engelstalige Brusselaar. Meer informatie vindt u op www.agendamagazine.be/adverteren BECI - Brussel metropool - april 2015 45 dessertkaart! Eindelijk nog eens een chef die nagerechten durft te maken. Geen crème brûlée of tiramisu hier, maar wel een parfait met clementines, meringue, witte chocolade, een wolkje munt en witte druiven. Of de beste mi-cuit van chocolade die u ooit hebt geproefd, met een ganache van pompoen met karamel, speculaasijs en rozijnen in rum. Wij hebben bij deze officieel een nieuw favoriet restaurant. karolien merchiers Info Louizalaan 190, Elsene, 02-647.70.44, www.rougetomate.be, ma > vr 12 > 14.30 & 19 > 22.30, za 19 > 22.30 Voor meer restauranttips: agendamagazine.be © Saskia Vanderstichele

48 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication