33

Herontdek Brussel Cécile Djunga’s gekleurd Brussel Cécile is altijd al een kletskous geweest. Logisch dus dat ze al op twaalfjarige leeftijd begon met toneelspelen, onder andere – maar verloren moeite – om haar woordenvloed wat in te dijken. Vandaag is ze een volleerd artiest. Overdag voor de camera’s en ‘s nachts op het podium. Met haar boordevolle energie neemt ze ons mee naar het hart van kleurrijk en gemengd Brussel. Het mooiste panorama op Brussel: Vanuit een van de mooiste rooftops van de hoofdstad, het Restaurant van het MIM. Het uitzicht is er ongelooflijk en het eten lekker! ‘s Avonds wordt de sfeer romantischer met vele kaarsen op de tafels en de lichten van de stad. De wandeling bij uitstek: Ik heb in Parijs gestudeerd en veel gereisd. Ik ontvang vaak vrienden die Brussel komen bezoeken. Dan begin ik met het Poelaertplein en van daaruit nemen we de lift naar het oude Brussel van de antiquairs. We beëindigen het bezoek bij Manneken Pis en een lekker bier in de niet te missen Poechenellekelder. Waar naartoe voor een heuglijk aperitief? In Schaarbeek, op het Ardense jagersplein! Op vrijdag in de late namiddag is er daar een kleine lokale markt waar je fruit en groenten kunt kopen. ‘s Avonds worden de kraampjes omgebouwd voor een picknick, een soort reuze afterwork. Het mooiste park: Ik blijf trouw aan het Woluwepark, in de buurt waar ik ben opgegroeid. Ik heb daar zoveel gevierd met mijn makkers van de school Jean XXIII, vlakbij. We gingen kriek en zakjes chips kopen en de vrienden brachten djembes en gitaren. De vriendenkroeg: Een ongelooflijke Syrisch restaurant, My Tannour! Tannours zijn gevulde Syrische broden die in grote ronde klei-ovens worden gebakken (foto). U ontmoet er waarschijnlijk de baas Georges. Hij maakt die broden zelf en kneedt ze met zijn handen plat. Dat moet je gezien hebben! lekkere vol-au-vent! Het beste gastronomische restaurant: Thuis, bij mijn mama! Eerlijk gezegd ga ik in Brussel niet naar gastronomische restaurants. Ik verkies eerder lekkere adresjes. Ik vrees vooral de smakelijke gerechten van mijn mama te verliezen. Ik maak dus dankbaar gebruik van de inperking om haar kip- en visrecepten aan te leren. Het restaurant waar je op reis gaat: Ik hou van Soleil d’Afrique in Matonge. Zeer lekker eten en echt niet duur! Aanraders zijn de yassa-kip, de moambe-kip en de visgerechten. Zowel blanken als zwarten bezoeken dit restaurant. Een mooie mix en da’s positief. Waar naartoe voor een gezellige avond? De Kings of Comedy Club, waar ik veel ben opgetreden. Er is daar een podium, meer dan 80 zitplaatsen, een bar, een kleine keuken en humoristen die daar de ene na de andere optreden. Ken je een betere manier om een toffe avond door te brengen? Daarna gaan we met z’n allen naar La Bastoche, waar je tot 2 uur ‘s nachts terecht kan voor een Een voedingswinkel? Dicht bij mij thuis is er nu de Great Market, een bedekte markt met mediterrane producten: olijven, kruiden, verse vruchtensappen, wijnen vanuit de ganse wereld, Griekse, Syrische en Libanese specialiteiten. En net als op de zuiderse markten, kun je daar ook gaan eten! ● E. Bv. Brussel Metropool - juni 2020 ❙ 31 © Brussels’ Kitchen D.R.

34 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication