61

COMMUNITY DE RESTAURANTTIP VAN AGENDA MAGAZINE Signora Ava •••• O oit gehoord van Ockhams scheermes? Dat is een principe uit de kennistheorie dat je zou kunnen samenvatten als: waarom iets moeilijk maken als het ook simpel kan? Helaas is dat inzicht onbekend bij veel restaurateurs die zich verplicht voelen om voortdurend extra laagjes toe te voegen, om te verdoezelen hoe hol hun project eigenlijk is. Wel, Signora Ava doet compleet het tegenovergestelde. De plek, gehuisd in een oude bistro in de Vlaamsesteenweg, wijdt zich volledig aan de Italiaanse keuken. Chef Enzo begon een nieuw bestaan door zijn plek in het prestigieuze Bocconi in te ruilen voor deze pretentieloze gelegenheid die hij samen met een gastvrije jonge vrouw uitbaat. De inrichting op zich is al een toonbeeld van goede smaak en eenvoud: een kruidenierstoog met pekelwaren en cis-Alpijnse producten, rekken in gerecycleerd hout, objets trouvés van de vlooienmarkt, gechineerde verlichting, geruite placemats… In dezelfde sfeer opteert de keuken voor de geest zelf van de Italiaanse gastronomie, lees: superieure producten die zuiver en correct op tafel belanden. Onze lunch (15€), bestaande uit een reeks antipasti, een hoofdgerecht en een glas wijn, bleek een schot in de roos. Bij de antipasti vonden we enkele schijfjes Caciocavallo, een kaas van het type pasta filata uit het zuiden van het land, coppa en mortadella met pista chenoten. Alles, zoals het hoort, vers versneden en bestrooid met oreganobloemen. Ons hoofdgerecht bestond uit paccheri, een soort korte pastabuisjes met een voor het Belgische palet behoorlijk radicale cuisson, maar een AGENDA is het uitmagazine van Brussel. Met een handige kalender, het filmprogramma en artikels over muziek, theater, tentoonstellingen, restaurants en nog veel meer. Neem het gratis drietalige magazine mee uit een van de verdeelpunten in de stad, of ontvang het samen met Brussel Deze Week bij u thuis of op het werk. Mail uw adres naar abo@bdw.be. BECI - Brussel metropool - december 2015 59 absoluut genot voor de liefhebbers, begeleid met fijn geraspte pecorino en sappige stukjes buffelworst in een tomatensaus met een mooi uitgebalanceerde aciditeit. En dan nog een woordje van hulde voor de perfecte selectie wijnen, die allemaal Italiaans zijn, zoals de sangiovese van bij Caldora in de Abruzzen. ● Michel Verlinden Info: Vlaamsesteenweg 92, Brussel 0466-33.59.25 di 18.30 > 22.30, wo > za 12 > 14.30 & 18.30 > 22.30 Voor meer retauranttips: agendamagazine.be © Saskia Vanderstichele

62 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication