Even wat anders Koekje van eigen deeg Op welke vestiging u ook komt, de ‘den Bleker familie’ houdt wel van wat lekkers. Vooral de den Bleker appeltaart wordt nooit af geslagen. Ingrediënten: - 200 gram roomboter - 200 gram lichtbruine basterdsuiker - 400 gram zelfrijzend bakmeel - 1 ei (2/3e is voor het deeg 1/3e voor het bestrijken) - snufje zout - 4 tot 6 zoetzure appels - 75 gram kristalsuiker - 4 el kaneel - 2 el koekkruiden - paneermeel - voor de liefhebber 1 kopje gewelde rozijnen en/of noten • Meng de kaneel en de koekkruiden met elkaar. • Klop het ei los. • Klop de boter tot een romig mengsel. • Voeg de basterdsuiker, bakmeel, vanillesuiker, ei, zout en 2 tl van het kruidenmengsel toe. Meng met een mixer met deeghaken of gewoon met de hand tot een stevig deeg. • Schil nu de appels en snij deze in kleine blokjes, vermeng in een kopje de suiker met de rest van het kruidenmengsel. • Voeg de appel, rozijnen en noten toe en meng goed door. Doe daarna het mengsel in een vergiet en laat 5 tot 10 min staan. Je zult merken dat er nu al veel vocht uitkomt. • Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Bedek de bodem en de randen met het deeg. Hou wat deeg over voor de bovenkant van je taart. • Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. Doe nu je appel/rozijnen/noten mengsel in de vorm. • Verdeel het laatste beetje deeg over je appelmengsel. Met het laatste ei besmeer je de bovenkant van de taart. • Zet de taart in het midden van de oven. Bak in 60 tot 70 minuten op 175 graden gaar en goudbruin. Serveertip: eet de appeltaart warm met een grote toef slagroom. 13
14 Online Touch Home