8

Herontdek Brussel Chloé Roose, boegbeeld van de Brusselse foodies Chloé Roose is amper 30 en toch al ambassadrice van de Brusselse food-sector. Het avontuur begon met haar gids Brussels Kitchen, die vandaag op duizenden followers mag rekenen. Bovendien stond zij aan de wieg van innoverende culinaire evenementen, zoals de Brunch Clubs of Viens chez moi, j’invite. Het mooiste panorama op Brussel: Het Poelaertplein, zowel overdag als voor een adembenemende zonsondergang. In de zomer kan je er zelfs in ligstoelen van het uitzicht genieten. De ideale plek voor een panoramisch aperitief! De vriendenkroeg: Les Petits Bouchons in Ukkel: Belgische, creatieve en seizoensgebonden gerechten. Je proeft er witte asperges, vergezeld van boter gemengd met gele wijn en morilles. Dat sausje neem je op met het superbrood van bij Hopla Geiss. Onvergetelijk. De ideale wandeling: Ik woon aan het Flageyplein. Ik neem graag de tram langs de Louizalaan en stap uit ter hoogte van de Zavel. Langs de Miniemenstraat wandel ik daarna naar de Kapellekerk en naar de straatjes van de Marollen. Van daaruit stap ik naar het stadscentrum om van een glas witte wijn en kroketten te smullen bij Noordzee. De ochtendkoffie: Bij Buddy Buddy (foto). “Nuts butter” is hun specialiteit: diverse soorten notenboter, 100% in het huis bereid. Je vindt ze ook à la carte in hun eigen koffierecepten: pindakaas, espresso, havermelk en agavesiroop bijvoorbeeld. Om van te smullen! Het restaurant waar je op reis gaat: Nonbe Daigaku, een geweldige Japanse kantine in de stijl van de Izakaya. Al het personeel is Japans. Het menu is gelamineerd en de verlichting niet denderend. Maar je bent ongetwijfeld in Japan en het is er heel lekker! Een ongewone plek: De Villa Empain. Een pracht van een gebouw en een even prachtige selectie van tentoonstellingen. Het neusje van de zalm is het kortstondige restaurant met gastkoks als Sang Hoon Degeimbre of Tero. Het mooiste park: Waar ik ben opgegroeid, het park van Tervuren waar je een fietstochtje maakt langs de vijvers. Iets verder ligt Huldenberg en zijn ongelooflijke koolzaadvelden. Die zien eruit als in de Tovenaar van Oz! Het gastronomisch restaurant voor een intiem diner: Barge. De klanten bezoeken duidelijk Grégoire (de kok) en Barbara (de keldermeester) voor een echte smaakbeleving. Allebei werkten ze vroeger bij L’Air du Temps. Alle gerechten zijn er gewoonweg uitstekend, eerlijk en verfijnd, delicaat en gastronomisch. Er waait een nieuwe wind door de Brusselse gastronomie. Een avondbar: Le Bain des Dames. Delphine is afkomstig van Marseille en boeit zich voor natuurlijke wijnen. Ze begon haar carrière bij Titulus en opende daarna een eigen bar. Elke avond kiest ze enkele magnums die ze per glas serveert (tussen 5 et 8 €). Enkele uitstekende oranje wijnen horen er bij. De voedingswinkel: Vishandel Hasymar Fish, in de Malibranstraat. Voor het vlees ga je eerder naar L’Atelier du Boucher in Elsene. De zaak biedt een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voor gerijpt rundsvlees. ● E. Bv. 6 ❙ Brussel Metropool - juni 2020 D.R.

9 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication