18

Herontdek Brussel “Mede dankzij onze gemeenschap zullen we deze crisis overwinnen” Tero berust als origineel concept van restaurants op gezondheid, gezelligheid en duurzaamheid. Net als alle andere moest het restaurant in Sint-Gillis in maart de deuren sluiten. Een zware tegenvaller, maar Arthur Lhoist hoopt, als oprichter van de Tero restaurants en van de Ferme des Rabanisse, voldoende veerkracht aan de dag te kunnen leggen om de crisis te doorstaan. “ H et DNA van Tero? Drie principes”, vertelt Arthur Lhoist: “gezondheid, gezelligheid en duurzaamheid. Wij willen de mensen sensibiliseren voor een meer natuurlijke en gezonde keuken, die ook het milieu eerbiedigt. Dit is trouwens de reden waarom we kleine borden aanbieden. Zo kan iedereen bestellen volgens zijn eetlust. De meeste van onze producten zijn afkomstig van onze hoeve of van Belgische producenten.” Het succes laat niet op zich wachten en in 2017 gaat in Brussel een tweede Tero restaurant open. “We hadden vastgesteld dat er op de Brusselse restaurantmarkt een echte vraag bestond naar een aanbod als het onze. Toch verschilt onze Brusselse clientèle van onze Brabantse klantenkring. De verwachtingen zijn anders. Brusselaars zijn eerder internationaal gezind en stedelijk. We hebben het juiste evenwicht gevonden tussen de kwaliteit en de prijs van het gerecht, conform ons DNA, dat plezier en gezondheid combineert in een innovatief en duurzaam aanbod.” Een efficiënt model Arthur Lhoist groeide op met zijn project sinds zijn begin in de zaal met het team, om daarna geleidelijk door te groeien naar transverse functies en steun aan de operationele teams en zelfs aan de boerderij. Hij staat in voor de visie, de waarden en het culinaire charter. Tero bevoorraadt zich voornamelijk bij zijn eigen boerderij. De hoeve produceert fruit en groenten en houdt Salers koeien, Duroce varkens en roodharige Ardense schapen. De rassen worden geselecteerd op hun hardheid en de kwaliteit van hun vlees. De hoeve beschikt bovendien over verscheidene bijenkorven die jaarlijks honing produceren en tegelijk het ecosysteem van de hoeve en de omgeving versterken. Vandaag stellen de Tero restaurants een veertigtal voltijdse equivalenten tewerk, naast de mensen die op de hoeve werkzaam zijn. 16 ❙ Brussel Metropool - juni 2020 WIE IS ARTHUR LHOIST? Arthur Lhoist is in de 30. Met passie voor gastronomie en duurzame landbouw beheert hij vandaag de Tero restaurants. Hij had een diploma in management en duurzame ontwikkeling op zak toen hij in 2014 zijn eerste Tero restaurant opende. Voordien had hij weliswaar een jaar opleiding gevolgd in de keuken van de Londense ‘Le Cordon Bleu’. Zijn concept berust op een combinatie: een eigen en duurzaam culinair aanbod, respect voor het ruwe product en inspelen op specifieke culinaire verwachtingen zoals vegetarisme en veganisme. Maar wees gerust: er is vlees en vis genoeg op het menu van Tero. D.R.

19 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication