46

DE ADRESSEN VINCENT Predikherenstraat 8-10 — 1000 Brussel CHUMADIA Schotlandstraat 32 — 1060 Sint-Gillis LES CAVES D’ALEX Carolystraat 37 — 1050 Elsene COLONEL Jean Stasstraat 24 — 1060 Sint-Gillis ZOOM BRUSSELSLIFE Brussel voor carnivoren: waar kunt u terecht voor een goed stuk vlees in de hoofdstad? Vegetariërs kijken beter even weg, want we gaan het hebben over vlees! Onze redactie heeft besloten om het overzicht van de beste vleesrestaurants in Brussel eens op te poetsen. Gerijpt, gegrild, gerookt ... Wat is uw voorkeur? Olivia Regout Droomt u weleens van een sappige entrecote bestrooid met grof zout? Wij helpen uw gebeden te verhoren! Nu de massale productie van vlees een dramatische impact heeft op het leefmilieu, stellen we voor om misschien wat minder vaak vlees te consumeren, maar te kiezen voor betere producten. En daar mag al eens een (spaar)varkentje voor sneuvelen. Hip en trendy De trend van echt kwaliteitsvlees is nog lang niet voorbij. Naast echte instituten als restaurant Vincent of Chumadia zijn er immers ook heel wat nieuwkomers op de Brusselse markt. Nieuwe zaken openen de deuren en groeien uit toch echte referenties voor carnivoren. Restaurant Les Caves d’Alex, dat in de herfst van 2012 de deuren opende in Elsene, lijkt de wind in de zeilen te hebben en werpt zich op als echte specialist van verfijnde vleesgerechten. Recenter zijn ook de restaurants Colonel en Jack O’Shea uitgegroeid tot echte Brusselse toppers. Het eerste adres kiest vooral voor Frans vlees, terwijl bij Jack O’Shea het groene Ierland de boventoon voert. Wat er precies op het menu staat? Simmental, Black Angus, Limousine, Charolaise, Wagyu enz. Maar de toppers van het moment zijn ge44 BECI - Brussel metropool - februari 2016 rijpte vleessoorten of ‘dry aged meat’. Dit vlees wordt gedroogd in een koelcel, wat verrukkelijke smaken oplevert in combinatie met een hemels zachte textuur. Op de grill In de Brusselse restaurants wordt vlees bij voorkeur op de grill bereid. Enkele adresjes die u zeker eens moet uitproberen zijn La Braise, De Hoef 1627, Aux Pavés de Bruxelles … En nog heel wat andere toppers! Op het Bethlehemplein is het heerlijk Griekse ribbetjes peuzelen, terwijl de restaurants Meet Meat en Mi Tango in de Europese wijk u echte Argentijnse steak voorschotelen. In de wijk Kuregem Geen beter idee dan recht naar de bron te trekken voor een goed stuk vlees. De markt van het slachthuis van Kuregem is open op vrijdag, zaterdag en zondag, van 7 tot 14 uur. Veertig slagers verwennen u er met de meest uiteenlopende en scherp geprijsde verse producten. En slechts enkele passen hiervandaan fonkelt een Michelinster. Brasserie La Paix staat bekend om zijn heerlijke bereidingen met vlees van topkwaliteit. JACK O’SHEA Sint-Katelijneplein 32 — 1000 Brussel LA BRAISE Moskoustraat 32 — 1060 Sint-Gillis DE HOEF 1627 Edith Cavellstraat 218 — 1180 Ukkel AUX PAVES DE BRUXELLES Kaasmarkt 1 — 1000 Brussel MEET MEAT Stevinstraat 124 — 1000 Brussel MI TANGO Spastraat 31 — 1000 Brussel LA PAIX Ropsy Chaudronstraat 49 — 1070 Anderlecht

47 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication