73

De restauranttip van aGenDa MaGaZine cécila ••• Mélanie Englebin is een jonge chef met grote ambities. Dat zie je meteen aan de bijna militaire discipline waarmee ze elke shift vanuit de open keuken in haar restaurant tot een goed einde brengt. Restaurant Cécila bestaat nog maar sinds vorige zomer, maar op enkele maanden tijd wist Englebin met haar modernistische gerechten de harten te veroveren van haar klanten, die zich voor de gelegenheid graag tussen de toeristische restaurants begeven. Wie er wil gaan eten, kan maar best op voorhand reserveren. Een kaart heeft Cécila niet: iedere dag presenteert Englebin een menu met een voor- en hoofdgerecht (24 euro). Wie in een avontuurlijke bui verkeert, kan opteren voor een alternatief: een surprisedriegangenmenu (44 euro) waarbij de chef carte blanche krijgt. Een belangrijke kanttekening: voor een snelle, efficiënte lunch ben je hier niet aan het juiste adres. Hier wordt ’s middags met evenveel zorg gekookt als ’s avonds. Dat is een minpunt voor de gehaaste kantoorbediende, maar een zegen voor wie de tijd kan opbrengen. Of u kunt ’s avonds gaan, dan betaalt u 49 euro voor drie gangen, of 67 euro voor vijf gangen. Wij kregen als voorgerecht een tartaar van ombervis voorgeschoteld met verse munt, sojabonen en een espuma van oester, kunstig gepresenteerd op een langwerpig bordje met veel oog voor kleur en detail. Zeer verfijnd en lekker, met een extra zilte toets dankzij de espuma. Ook het hoofdgerecht was een heus plaatje: we kregen een filet van zwarte koolvis, gegaard op lage temperatuur, geserveerd met een branAGENDA is het uitmagazine van Brussel. Met een handige kalender, het filmprogramma en artikels over muziek, theater, tentoonstellingen, restaurants en nog veel meer. Neem het gratis drietalige magazine mee uit een van de verdeelpunten in de stad, of ontvang het samen met Brussel Deze Week bij u thuis of op het werk. Mail uw adres naar abo@bdw.be. dade, peterselie en espuma van kardemom, op een bedje van gekonfijte ajuinen en spinazie. Ook dit gerecht kon ons ten zeerste bekoren met zijn weldoordachte smakencombinatie, en was eveneens een streling voor het oog. Onze enige bedenking was dat de portie vrij beperkt was, zelfs voor een lunch, maar dit compenseerden we door er wat meer brood bij te eten. En voor deze prijs kun je zeker niet klagen! karolien merchiers Info Hoedenmakersstraat 16 , Brussel 02-503.44.74, www.restaurantcecila.com gesloten za (lunch), zo & ma Voor meer restauranttips: agendamagazine.be © Saskia Vanderstichele

74 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication